Superpesis

Superpesis Superpesis

Pesäpallon Superpesiksen ottelut ovat kiistatta kotimaisimmat tarjolla olevat urheilutapahtumat. Suomen kansallislaji kerää vuodesta toiseen yleisöä lehtereille valtavissa määrin. Superpesis on yksi Suomen suosituimmista palloilusarjoista.

Superpesis vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Superpesis kausi 2024

Suomalaisen pesäpallon pääsarja Superpesis tarjoaa taattua viihdettä myös tulevalla kaudella. Superpesis kausi käynnistyy jo 23.4. yksittäisellä Espanjan Fuengirolassa pelattavalla Fugepesiksen ottelulla, joka lukeutuu osaksi Superpesiksen runkosarjaa. Täydellä vauhdilla Superpesis 2024 käynnistyy äitienpäiväviikonloppuna 11.5. kiehtovassa kamppailussa, jossa kohtaavat edelliskauden mestari Vimpelin Veto sekä täksi kaudeksi takaisin pääsarjaan noussut Alajärven Ankkurit.

Vaikka Superpesis oli vuosikausien ajan yhtä Sotkamon Jymyn dominointia, on viime vuosina saatu nauttia poikkeuksellisen tasaisesta sarjasta, josta löytyy lukuisia mahdollisia mestareita. Neljällä edellisellä kaudella mestaruutta on aina päässyt juhlimaan eri joukkue. Viime vuonna mestaruuden nappasi Vimpelin veto, kun taas tätä ennen mestaruuden nappasivat vuonna 2021 Manse PP, vuonna 2020 Sotkamon Jymy sekä vuosina 2019 ja 2018 Joensuun Maila.

Mukaan mestaruustaistoon voidaan hyvällä syyllä lukea myös Kouvolan Pallonlyöjät, joka on selvinnyt finaaliin viimeisen viiden kauden aikana peräti kolmesti. Tästä huolimatta kouvolalaisten edellinen Suomen mestaruus on 70-luvulta.

Sarjajärjestelmää on viime vuosina rukattu uuteen uskoon useaan otteeseen. Näin tapahtui jälleen, sillä uutena lisänä kaudella 2024 nähdään ylimääräinen pudotuspelikarsinta, jossa jaetaan viimeiset paikat puolivälieriin. Kun kaksi viimeistä joukkuetta päätyvät putoamiskarsintaan, jatkuu kausi runkosarjan jälkeen kaikilla paitsi yhdellä joukkueella. Suoraan pudotuspeleihin etenee kuusi parasta joukkuetta, kun taas neljä seuraavaa karsivat viimeisistä puolivälieräpaikoista kaksiosaisen pudotuspelikarsinnan kautta. Varsinaiset pudotuspelit pelataan puolivälierissä paras seitsemästä -menetelmällä ja tämän jälkeen paras viidestä -menetelmällä. Pronssiin taas vaaditaan kahta voittoa.

Runkosarjassa nähdään jälleen 13 joukkuetta, joista kaikki kohtaavat runkosarjassa toisensa sekä kotona että vieraissa. Tämän lisäksi kaikki joukkueet pelaavat neljä lisäottelua kahta lähintä vastustajaansa vastaan, jolloin kaikki joukkueet pelaavat runkosarjassa yhteensä 28 ottelua. Järjestelmä on kerännyt jonkin verran kritiikkiä, sillä osa joukkueista pääsee näin nauttimaan helpommista otteluista runkosarjassa. Kun viime kaudella ylimääräisiä otteluita pelattiin kuusi kappaletta, on määrää täksi kaudeksi laskettu neljään.

Vaikka pesäpallo onkin käytännössä ainoastaan Suomessa pelattava laji, tarjoavat monet kansainväliset vedonlyöntisivustot tästä huolimatta vedonlyöntiä myös pesäpallosta. Urheiluvedonlyönti.net esittelee poikkeuksetta parhaimmat vedonlyöntisivustot, jotka tarjoavat runsaasti pelikohteita jokaiseen Superpesiksen otteluun niin miesten kuin naistenkin puolella. Vetoa pääsee lyömään pelkän ottelun lopputuloksen ohella esimerkiksi juoksumääristä sekä pelaajien lyödyistä juoksuista. Vedonlyönti Superpesiksestä kannattaa tietenkin aloittaa tarjoamiemme vedonlyöntibonusten avulla.

Superpesiksen kausi alkaa 23. huhtikuuta, kun taas runkosarja saadaan pakettiin 10. elokuuta. Tämän jälkeen vuorossa ovat pudotuspelit. Mestari on lähtökohtaisesti selvillä syyskuun loppuun mennessä. Urheiluvedonlyönti.net tulee elämään kauden aikana mukana myös Superpesiksessä, joten löydät sivuiltamme poikkeuksetta tuoreimmat uutiset, otteluennakot sekä parhaat vedonlyöntivinkit pesäpalloon.

Superpesis: Pesäpallon korkein sarjataso

Pesäpallo on suomalainen kansallispeli, jolla on jo yli sadan vuoden mittainen historia. Pesäpallon kehitti Lauri ”Tahko” Pihkala 1910-luvulla käyttäen pelin pohjana sekä amerikkalaista baseballia että vuosisadan vaihteessa Suomessa pelattua kuningaspalloa. Ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin vuonna 1920, kun taas Suomen mestaruudesta pelattiin ensimmäistä kertaa vuonna 1922.

Ensimmäisien vuosien ajan mestaruudesta pelattiin cup-muodossa, mutta vuodesta 1931 lähtien pesäpallossa on pelattu varsinaista SM-sarjaa. Samana vuonna aloitettiin myös naisten kilpailutoiminta. SM-sarja tunnettiin ensimmäisinä vuosina Suursarjana, jota pelattiin itään ja länteen jaetuissa lohkoissa. Sama jako on edelleen käytössä vuosittaisessa Itä-Länsi-ottelussa, jota on pelattu jo vuodesta 1932 lähtien.

Sota keskeytti Suursarjan, mutta myös sotavuosina pelattiin Sotasarjoja. Tuolloin mestaruuden onnistui nappaamaan esimerkiksi Valtion lentokonetehdas. Sotavuosien jälkeen pesäpallon pääsarja tunnettiin vuosikymmenten ajan Mestaruussarjana. Tuorein suurmuutos on vuodelta 1989, jolloin pesäpallon pääsarjan nimi päädyttiin muuttamaan Superpesikseksi. Tätä nykyä sekä miesten että naisten pääsarjat tunnetaan Superpesiksen nimellä.

Superpesiksen aikakaudella selvästi menestynein joukkue on ollut Sotkamon Jymy, joka on onnistunut voittamaan mestaruuden peräti 18 kertaa. Parhaimmillaan mestaruuksia on tullut viisi putkeen vuosina 2011–2015. Toiseksi eniten mestaruuksia on napannut Vimpelin Veto, joka ei ole kyennyt kuin neljään mestaruuteen. Superpesiksen aikakaudella Suomen mestaruuden on kyennyt voittamaan yhteensä yhdeksän eri joukkuetta.

Naisten puolella Superpesiksen historian menestynein joukkue on Jyväskylän Kirittäret yhdellätoista mestaruudella. Vuosina 2018–2020 Kirittäret nappasi mestaruuden kolmesti putkeen. Lähelle pääsee myös yhdeksän mestaruutta napannut Lapuan Virkiä. Hallitseva mestari naisten puolella on toisen mestaruutensa voittanut Porin Pesäkarhut.

Miesten puolella ensimmäisen Suomen mestaruutensa 2022 napannut Jukka-Pekka Vainionpää on kruunattu lyöjäkuninkaaksi ennätykselliset kuusi kertaa. Hän on ollut sarjan paras lyöjä kuudesti viimeisen yhdeksän kauden aikana. Naisten Superpesiksessä lyöjäkuningattareksi taas kruunattiin peräti viidesti putkeen Janette Lepistö, joka on voittanut Virkiän riveissä myös kaksi SM-kultaa.

Miesten Superpesiksen katsojakeskiarvo on tasaisesti pyörinyt noin puolentoista tuhannen katsojan kieppeillä. Vuonna 2022 katsojakeskiarvo oli varsin alhainen 1 173, kun taas vuonna 2009 yllettiin jopa 2 010 katsojan keskiarvoon. Sekä naisten Superpesiksessä että miesten Ykköspesiksessä otteluissa käy keskimäärin noin 500 katsojaa.

Superpesis joukkueet 2024 (miehet)

Joukkue Paikkakunta
Alajärven Ankkurit Alajärvi
Hyvinkään Tahko Hyvinkää
Imatran Pallo-Veikot Imatra
Joensuun Maila Joensuu
JymyJussit Seinäjoki
Kempeleen Kiri Kempele
Kiteen Pallo Kitee
Koskenkorvan Urheilijat Ilmajoki
Kouvolan Pallonpyöjät Kouvola
Manse PP Tampere
Pattijoen Urheilijat Raahe
Sotkamon Jymy Sotkamo
Vimpelin Veto Vimpeli

Superpesis joukkueet 2024 (naiset)

Joukkue Paikkakunta
Fera Rauma
Haminan Palloilijat Hamina
Hyvinkään Tahko Hyvinkää
Joensuun Maila Joensuu
Kempeleen Kiri Kempele
Kirittäret Jyväskylä
Lapuan Virkiä Lapua
Mailattaret Vaasa
Manse PP Tampere
Porin Pesäkarhut Pori
Roihuttaret Helsinki
Seinäjoen Maila-Jussit Seinäjoki

Superpesis: Sarjajärjestelmä 2024

Superpesiksen sarjajärjestelmä on laitettu säännöllisesti uuteen uskoon. Niin joukkueiden määrä kuin pudotuspelien muotokin ovat muuttuneet kerta toisensa jälkeen, eikä myöskään kauteen 2024 päästä lähtemään ilman muutoksia.

Tällä erää sarjassa on mukana 13 joukkuetta, jotka pelaavat runkosarjassa kertaalleen toisiaan vastaan sekä kotona että vieraissa. Tuoreena muutoksena jokainen joukkue pelaa lisäksi kahta lähijoukkuetta vastaan sekä kotona että vieraissa. Näin jokainen joukkue tulee runkosarjassa pelaamaan yhteensä 28 ottelua. Voitosta varsinaisten jaksojen aikana joukkueet lunastavat 3 pistettä, kun taas supervuoropariin tai kotiutuslyönneille etenevän ottelun voittaja lunastaa 2 pistettä ja häviäjä 1 pisteen.

Jos joukkueet ovat runkosarjan jälkeen tasapisteissä, katsotaan tämän jälkeen järjestyksessä voitettuja otteluita, kolmen pisteen voittoja, juoksueroa, keskinäisten otteluiden pisteitä, keskinäisten otteluiden jaksoeroa, keskinäisissä otteluissa voitettujen jaksojen määrää, keskinäisten otteluiden juoksueroa, keskinäisissä otteluissa tehtyjä juoksuja, kaikkien otteluiden jaksoeroa, kaikissa otteluissa voitettujen jaksojen määrää ja kaikissa otteluissa tehtyjä juoksuja. Jos vielä tämänkin jälkeen ollaan tasoissa, arvotaan paremmin sijoittunut joukkue.

Pudotuspelijärjestelmä on laitettu jälleen uuteen uskoon, sillä ainoastaan kuusi parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälieriin. Neljä seuraavaa joukkuetta taas pelaavat lyhyen pudotuspelikarsinnan paras kahdesta -menetelmällä. Otteluparien voittajat etenevät mukaan pudotuspeleihin. Puolivälierät pelataan paras seitsemästä -menetelmällä, pronssiottelu paras kolmesta -menetelmällä ja muut pudotuspelit paras viidestä -menetelmällä.

Runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta puolestaan joutuvat putoamiskarsintaan. Ensin pelataan keskinäinen viiden ottelun sarja, jonka häviäjä putoaa suoraan alemmalle sarjatasolle. Otteluparin voittaja taas pelaa vielä vastaavan otteluparin Ykköspesiksen loppuottelun hävinnyttä joukkuetta vastaan. Tämänkin otteluparin häviäjä pelaa seuraavalla kaudella Ykköspesiksessä.

Superpesis: Ottelut 2024

Superpesis Superpesis

Superpesiksen kausi käynnistyy jo perinteeksi muodostuneilla Fugepesiksen otteluilla, jotka pelataan Espanjan Fuengirolassa. Naisten Superpesis käynnistyy 22. huhtikuuta Lapuan Virkiän sekä Joensuun Mailan välisellä ottelulla, kun taas miesten Superpesis pyörähtää käyntiin seuraavana päivänä. Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Imatran Pallo-Veikot sekä Hyvinkään Tahko.

Varsinaisesti sarjakausi käynnistyy hieman myöhemmin. Miesten puolella ensimmäinen peli on luvassa 11. toukokuuta, kun puolestaan naisten Superpesiksessä pelit käynnistyvät toden teolla 13. toukokuuta. Tämän jälkeen pelit jatkuvat tasaisella tahdilla läpi kesän. Varsinaisia pelipäiviä ei ole käytössä, vaan pesistä pelataan useimpina päivinä. Parhaimmillaan ensiluokan pesäpalloviihdettä on tarjolla viikon jokaiselle päivälle.

Miesten Superpesiksen runkosarja saapuu päätökseensä 10. elokuuta. Naisten Superpesiksen runkosarjan viimeiset pelit taas pelataan 13. elokuuta. Pudotuspelit käynnistyvät heti tämän perään. Mestareita päästään juhlimaan perinteisesti ennen syyskuun loppua.

Ennen varsinaista SuperPesistä pelataan halleissa pelattava Halli-SM, joka käynnistyy sekä miesten että naisten osalta 4. helmikuuta.

Mistä seurata Superpesistä?

Superpesiksen seuraaminen onnistuu tänä päivänä helposti. Televisioinnista vastaa maksupalvelu Ruutu+, joka lähettää suorina lähetyksinä kaikki sekä miesten että naisten Superpesiksen ottelut aina kauden 2026 loppuun asti. Superpesiksen pelejä pääsee katsomaan myös valikoiduilta vedonlyöntisivustoilta, minkä lisäksi osa peleistä näytetään ilmaiseksi Nelosen kanavilla. Jim-kanavalla suositut ottelut ovat keränneet parhaimmillaan yli 300 000 katsojaa.

Ruutu+ tarjoaa pesäpallon ohella runsaasti muuta suomalaista urheilua, sillä samaan pakettiin kuuluvat esimerkiksi suomalaiset jalkapallosarjat Veikkausliigaa myöten, Korisliiga, NBA, salibandyn F-liiga sekä lentopallon Mestaruusliiga. Myös esimerkiksi tennistä, golfia, padelia, raveja ja amerikkalaista jalkapalloa sisältävä palvelu kustantaa kuukaudessa 12,95 euroa.