Korisliiga – Tietopaketti 2024

Korisliiga Korisliiga

Paikalliset urheilutapahtumat kiehtovat tietenkin enemmän kuin mertentakainen toiminta. Viime vuosina Suomessa on suureen suosioon noussut myös paikallinen Korisliiga, joka on suomalaisen koripallon pääsarja.

Parhaat kertoimet Korisliigaan:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

Korisliiga sarjataulukko

Korisliiga kausi 2024

JoukkueKaupunkiKotihalliPerustettuPäävalmentaja
Helsinki SeagullsHelsinkiTöölön kisahalli2013 Jussi Laakso
Kataja BasketJoensuuJoensuu-areena1900 Petri Virtanen
Karhu BasketKauhajokiKauhajoen liikuntahalli1910 Janne Koskimies
Tapiolan HonkaEspooTapiolan urheiluhalli1957 Aapo Heinonen
KobratLapuaLapuan urheilutalo1989 Ville Turja
Lahti BasketballLahtiLahden suurhalli2015 Pieti Poikola
KouvotKouvolaJatke Areena1964 Jyri Lehtonen
KTP-BasketKotkaSteveco-areena1927 Roope Mäkelä
KorihaitUusikaupunkiUusikaupunki Areena1898 Jarno Nikula
BC NokiaNokiaNokian palloiluhalli1997 Greg Gibson
Salon VilpasSaloSalohalli1908 Sami Toiviainen
Tampereen PyrintöTamperePyynikin palloiluhalli1896 Miikka Sopanen

Suomalaisen koripallon pääsarja Korisliiga käynnistyy jälleen 30. syyskuuta. Useammasta vaiheesta kestävä kausi jatkuu lopulta aina vuoden 2023 toukokuulle saakka. Mestari on selvillä toukokuussa – ratkaiseva viimeinen finaaliottelu pelataan viimeistään 17. toukokuuta.

Sarja pelataan varsin tutulla formaatilla. Mukana on tuttuun tapaan 12 joukkuetta, jotka pelaavat aluksi kaksinkertaisen runkosarjan, jossa jokainen joukkueista kohtaa toisensa sekä kotona että vieraissa. Kun jokainen joukkue on pelannut 22 ottelua, jaetaan joukkueet kuuden joukkueen ylempään jatkosarjaan sekä kuuden joukkueen alempaan jatkosarjaan. Runkosarjassa kerätyt pisteet seuraavat mukana myös seuraavaan vaiheeseen.

Myös jatkosarjoissa joukkueet kohtaavat oman jatkosarjansa joukkueet kertaalleen kotona ja kertaalleen vieraissa, minkä jälkeen pudotuspeleihin selviävät ylemmän jatkosarjan kaikki kuusi joukkuetta sekä lisäksi alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta.

Kotietu pudotuspeleissä on aina paremmin sijoittuneella joukkueella. Puolivälierissä jatkoonpääsyyn riittää kolme voittoa, mutta välierissä sekä finaaleissa voittoja vaaditaan neljä. Pronssiottelu puolestaan pelataan yksiosaisena. Hallitsevana mestarina sekä suurimpana suosikkina kauteen lähtee jälleen Kauhajoen Karhu Basket, jolle edellisen kauden mestaruus oli peräti kolmas neljän vuoden sisällä. Finaalissa kaatui Salon Vilpas, joka onnistui nappaamaan mestaruuden vuonna 2021.

Kauden päätteeksi alemman runkosarjan viimeiseksi jäävä joukkue putoaa alemmalle sarjatasolle. Edellisellä kaudella sarjasta putosi Bisons Loimaa. Tilalle puolestaan nousee divarin pudotuspelien voittaja. Tulevalla kaudella sarjassa nähdään Tapiolan Honka.

Parhaat vedonlyöntisivustot mahdollistavat vedonlyönnin tietenkin myös Korisliigasta. Urheiluvedonlyönti.netin sivuilta löydät kattavat esittely myös muista urheilulajeista sekä suurimmista tapahtumista.

Korisliigan tulevat ottelut ja tulokset

Korisliigan parhaat joukkueet

Korisliigan parhaasta joukkueesta ja suurimmasta ennakkosuosikista ei juuri ole epäilystä. Viime vuosina on voitu hyvällä syyllä puhua jo suoranaisesta Karhu Basketin dominanssista. Joukkue on edennyt finaaliotteluun jo kolmesti putkeen, kun taas mestaruus on matkannut Kauhajoelle kolme kertaa neljästä. Viime kaudella finaalisarjakin loppui lyhyeen, kun Karhu Basket onnistui varmistamaan mestaruuden viidessä ottelussa – ratkaisevassa ottelussa peräti 23 pisteen erolla. Karhulle on vaikea nähdä kaatajaa tälläkään kaudella.

Ehdottomasti suurimman haasteen Karhu Basketille tulee jälleen kerran tarjoamaan Salon Vilpas, joka on kohdannut Karhun finaalissa jo kahdesti putkeen. Viiden vuoden sisällä Salon Vilpas on nähty finaalissa peräti neljä kertaa. Yksittäistä mestaruutta lukuun ottamatta joukkue on kuitenkin joutunut tyytymään finaalissa tappioihin.

Mitaliotteluissa saatetaan hyvinkin nähdä jälleen kerran myös Helsinki Seagulls, joka lähtee kauteen Karhu Basketin jälkeen suurimmalla palkkabudjetilla. Vuonna 2013 perustettu joukkue on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa Korisliigan huipulla, mutta seinä on tähän mennessä tullut vastaan välierissä. Neljä pronssimitalia viiteen vuoteen napannut Seagulls ei ole vielä kertaakaan kyennyt etenemään finaaliin saakka.

Korisliigan parhaat pelaajat

Korisliigassa nähdään tälläkin kaudella lukuisia kiinnostavia nimiä. Kun puhutaan erityisesti sarjan kovimmista pistemiehistä, kannattaa katseita suunnata ulkomaalaisvahvistusten suuntaan.

Deshon Taylor

Jenkkiyliopistoissa pelannut Deshon Taylor ei kyennyt NBA Summer Leaguessa esiintymisestä huolimatta nappaamaan sopimusta NBA:han, vaan ura on vienyt ulkomaille. Australiasta tie vei Suomeen ja Kouvoihin vuonna 2021. Tuolloin pisteitä kertyi ottelua kohden 17 kappaletta. Tämän jälkeen Taylor piipahti Unkarissa Atomeromu SE:n riveissä, mutta täksi kaudeksi jenkki palaa jälleen Kouvojen riveihin.

Jeffrey Carroll

Helsinki Seagullsin kiinnostavin jenkkivahvistus on parimetrinen Jeffrey Carroll, joka pelasi yliopistouransa Collegen riveissä. Kun Los Angeles Lakersin farmijoukkueessakaan pelaaminen ei tuonut NBA-sopimusta, päätyi Carroll kiertämään Eurooppaa. Viime vuodet ovat kuluneet Italiassa, mutta täksi kaudeksi Carroll siirtyy Helsinki Seagullsin riveihin. Pitkältä mieheltä odotetaan kovaan pistekeskiarvoon pystymistä.

Okko Järvi

Suomalaisittain sarjan kovin nimi saattaa hyvinkin olla niin ikään Helsinki Seagullsia tällä kaudella edustava Okko Järvi. 193-senttinen Järvi ehti voittaa mestaruuden Kauhajoen riveissä vuonna 2019, ja ura Suomessa näytti jo päättyneen vuoden 2021 hopeamitaliin, minkä jälkeen vuoden parhaaksi pelaajaksi valittu Järvi suuntasi Belgian Phoenix Brusselsiin. Vaikka pelejä kertyi 24, oli kokemus kokonaisuudessaan farssi, joka ajoi Järven takaisin Suomeen.

John Meeks

Kouvojen kiinnostavimpiin nimiin kuuluu parimetrinen ja vasta 24-vuotias John Meeks, jolle kyseessä on ensimmäinen ammattilaiskausi yliopistouran jälkeen. Charleston Cougarsia ja Bucknell Bisonia edustanut Meeks on parhaimmillaan pelannut kauden läpi peräti 25,3 pisteen keskiarvolla. Tuolloin pelejä kertyi kuitenkin ainoastaan kuusi kappaletta.

Korisliigan historia

Suomalaisen koripallon pääsarja on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1939, jolloin joukkue pelattiin lähinnä pääkaupunkiseudun joukkueiden välisenä sisäsarjana. Ensimmäisen mestaruuden varsin lyhyen sarjan päätteeksi voitti Ylioppilaskoripalloilijoiden joukkue. Koomisia piirteitä saanut turnaus päättyi, kun vastustajajoukkue luovutti finaaliottelun, sillä Eisan Kisa-Veikkojen piti tässä vaiheessa keskittyä jo jalkapallokauden alkuun.

Seuraavalla kaudella Kisa-Veikot kuitenkin päätti kautensa koripallon suomenmestaruuteen. Koripallon pääsarja otettiin jo tällöin Veikkauksen kohdevalikoimiin, mikä kasvatti sarjan suosiota välittömästi. Vedonlyönnillä onkin aina ollut sijansa suomalaisen koripallon yhteydessä.

Vuodesta 2005 lähtien koripallon miesten pääsarja on tunnettu nimellä Korisliiga. Historian menestynein joukkue on Helsingin Pantterit, joka haali 14 mestaruuttaan lähinnä 40- ja 50-luvuilla. Yksittäinen mestaruus tuli vielä vuonna 1980, mutta tämän jälkeen on ollut hiljaisempaa. Yhdeksään mestaruuteen on yltänyt Torpan Pojat, kun taas sekä Espoon Hongalla että Helsingin NMKY:llä on seitsemän mestaruutta. Tällä hetkellä pääsarjassa pelaavista joukkueista parhaiten on menestynyt KTP, joka on voittanut mestaruuden kuuteen otteeseen. KTP on pelannut pääsarjassa yhden kauden poikkeusta lukuun ottamatta yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1957 lähtien.

Korisliigan pelejä seuraa paikan päällä keskimäärin noin 900 katsojaa. Suosio on pysynyt varsin tasaisena, sillä suuria muutoksia ei yleisömäärissä ole tapahtunut viiteentoista vuoteen. Pelejä televisiosta seuraa kuitenkin yhä useampi suomalainen, sillä tätä nykyä kaikki Korisliigan pelit ovat katsottavissa kätevästi kotoa käsin. Ruutu+ esittää kaikki ottelut suorina lähetyksinä sekä miesten että naisten Korisliigoista.

Korisliiga kuuluu tietenkin lähes jokaisen vedonvälittäjän valikoimiin ja parhaimmilla sivustoilla lyöt vetoa Korisliigan otteluista myös livenä. Parhaat vinkit ja kertoimet löydät tietenkin Urheiluvedonlyönti.netin sivuilta!

Miesten koripallon Suomen mestarit

VuosiKultaaHopeaaPronssia
1939Ylioppilaskoripalloilijat, HelsinkiEiran Kisa-Veikot, HelsinkiYlioppilaskoripalloilijat II, Helsinki
1940Eiran Kisa-Veikot, HelsinkiSuurnan Pojat, HelsinkiKadettikoulu, Helsinki
1941Kadettikoulu, HelsinkiEiran Kisa-Veikot, HelsinkiSuurnan Pojat, Helsinki
1942epävirallinen sotasarja
1943ei pelattu sodan takia
1944Kiri-Veikot, HelsinkiMaasotakoulu, HelsinkiHelsingin NMKY
1945Kiri-Veikot, HelsinkiKarhun Pojat, HelsinkiEiran Kisa-Veikot, Helsinki
1946Helsingin NMKYTurun RientoHelsingin Visa
1947Helsingin NMKYTyöväen Maila-Pojat, Helsinkipelattiin vain mestaruusfinaalit
1948Kiri-Veikot, HelsinkiHelsingin NMKYElannon Isku, Helsinki
1949HOK-Veikot, HelsinkiTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiElannon Isku, Helsinki
1950HOK-Veikot, HelsinkiTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiSörnäisten HNMKY, Helsinki
1951HOK-Veikot, HelsinkiTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiKarhun Pojat, Helsinki
1952HOK-Veikot, HelsinkiSörnäisten HNMKY, HelsinkiTyöväen Maila-Pojat, Helsinki
1953Pantterit, HelsinkiSörnäisten HNMKY, HelsinkiTyöväen Maila-Pojat, Helsinki
1954Pantterit, HelsinkiSörnäisten HNMKY, HelsinkiTyöväen Maila-Pojat, Helsinki
1955Pantterit, HelsinkiTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiSörnäisten HNMKY, Helsinki
1956Pantterit, HelsinkiSörnäisten HNMKY, HelsinkiHelsingin Jyry
1957Pantterit, HelsinkiTorpan Pojat, HelsinkiKotkan TP
1958Kotkan TPTampereen PyrintöHelsingin Jyry
1959Pantterit, HelsinkiTorpan Pojat, HelsinkiKotkan TP
1960Torpan Pojat, HelsinkiKotkan TPHelsingin Kisa-Toverit
1961Helsingin Kisa-ToveritKotkan TPTorpan Pojat, Helsinki
1962Helsingin Kisa-ToveritTorpan Pojat, HelsinkiHelsingin NMKY
1963Helsingin Kisa-ToveritTorpan Pojat, HelsinkiHelsingin NMKY
1964Helsingin Kisa-ToveritTorpan Pojat, HelsinkiKotkan TP
1965Helsingin Kisa-ToveritTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiHelsingin NMKY
1966Torpan Pojat, HelsinkiHelsingin Kisa-ToveritKotkan TP
1967Kotkan TPTapion Honka, EspooTorpan Pojat, Helsinki
1968Tapion Honka, EspooHelsingin Kisa-ToveritTurun Riento
1969Tapion Honka, EspooHelsingin Kisa-ToveritHelsingin NMKY
1970Tapion Honka, EspooHelsingin Kisa-ToveritKotkan TP
1971Tapion Honka, EspooTurun RientoHelsingin NMKY
1972Tapion Honka, EspooHelsingin NMKYHelsingin Kisa-Toverit
1973Turun NMKYHelsingin Kisa-ToveritTapion Honka, Espoo
1974Playboys, EspooPantterit, HelsinkiTurun NMKY
1975Turun NMKYPlayboys, EspooTapion Honka, Espoo
1976Playboys, EspooTurun NMKYKotkan TP
1977Turun NMKYPlayhonka, EspooTorpan Pojat, Helsinki
1978Torpan Pojat, HelsinkiPlayhonka, EspooPantterit, Helsinki
1979Playhonka, EspooTurun NMKYPantterit, Helsinki
1980Pantterit, HelsinkiTampereen PyrintöHyvinkään Tahko
1981Torpan Pojat, HelsinkiTampereen PyrintöHyvinkään Tahko
1982Turun NMKYPantterit, HelsinkiKotkan TP
1983Torpan Pojat, HelsinkiPantterit, HelsinkiTurun NMKY
1984Helsingin NMKYTapiolan Honka, EspooKotkan TP
1985Helsingin NMKYKotkan TPUudenkaupungin Urheilijat
1986Torpan Pojat, HelsinkiKotkan TPHelsingin NMKY
1987Helsingin NMKYKotkan TPUudenkaupungin Urheilijat
1988Kotkan TPHelsingin NMKYTorpan Pojat, Helsinki
1989Helsingin NMKYHongikon Nuorisoseuran Urheilijat, JyväskyläPantterit, Helsinki
1990Uudenkaupungin UrheilijatKotkan TPHelsingin NMKY
1991Kotkan TPHongikon Nuorisoseuran Urheilijat, JyväskyläTorpan Pojat, Helsinki
1992Helsingin NMKYPantterit, HelsinkiUU-Korihait, Uusikaupunki
1993Kotkan TPTorpan Pojat, HelsinkiHongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä
1994Kotkan TPTorpan Pojat, HelsinkiForssan Koripojat
1995Kouvot, KouvolaUU-Korihait, UusikaupunkiTorpan Pojat, Helsinki
1996Torpan Pojat, HelsinkiNamika LahtiTapiolan Honka, Espoo
1997Torpan Pojat, HelsinkiKouvot, KouvolaTapiolan Honka, Espoo
1998Torpan Pojat, HelsinkiKouvot, KouvolaTapiolan Honka, Espoo
1999Kouvot, KouvolaTapiolan Honka, EspooTurun NMKY
2000Namika LahtiTorpan Pojat, HelsinkiEspoon Honka
2001Espoon HonkaPyrbasketNamika Lahti
2002Espoon HonkaNamika LahtiJoensuun Kataja
2003Espoon HonkaJoensuun KatajaPussihukat, Vantaa
2004Kouvot, KouvolaNamika LahtiKotkan TP
2005Lappeenrannan NMKYPussihukat, VantaaJoensuun Kataja
2006Lappeenrannan NMKYJoensuun KatajaEspoon Honka
2007Espoon HonkaNamika LahtiJoensuun Kataja
2008Espoon HonkaKouvotLappeenrannan NMKY
2009Namika LahtiJoensuun KatajaTampereen Pyrintö
2010Tampereen PyrintöTorpan PojatKouvolan Kouvot
2011Tampereen PyrintöJoensuun KatajaKTP-Basket, Kotka
2012Nilan Bisons, LoimaaJoensuun KatajaTorpan Pojat
2013Nilan Bisons, LoimaaKTP-Basket, KotkaJoensuun Kataja
2014Tampereen PyrintöJoensuun KatajaNilan Bisons, Loimaa
2015Joensuun KatajaBisons LoimaaKTP-Basket, Kotka
2016Kouvot, KouvolaTampereen PyrintöBC Nokia
2017Joensuun KatajaSalon VilpasHelsinki Seagulls
2018Karhu Basket, KauhajokiSalon VilpasHelsinki Seagulls
2019Karhu Basket, KauhajokiKouvot, KouvolaKTP-Basket, Kotka
2020Kausi keskeytettiin Koronapandemian vuoksi
2021Salon VilpasKarhu Basket, KauhajokiHelsinki Seagulls
2022Karhu Basket, KauhajokiSalon VilpasHelsinki Seagulls

Parhaiten menestyneet joukkueet

JoukkueKultaaHopeaaPronssiaYhteensä
Pantterit, Helsinki144321
Torpan Pojat, Helsinki99725
Helsingin NMKY73818
Espoon Honka71210
Kotkan TP671225
Tapiolan Honka, Espoo65516
Helsingin Kisa-Toverit55212
Kouvot, Kouvola4419
Turun NMKY4239
Tampereen Pyrintö3418
Namika Lahti2417
Lappeenrannan NMKY2013
Nilan Bisons2114
Karhu Basket, Kauhajoki3104
Joensuun Kataja16411
Eiran Kisa-Veikot, Helsinki1214
UU-Korihait, Uusikaupunki1135
Salon Vilpas1304
Kadettikoulu, Helsinki1113
Ylioppilaskoripalloilijat, Helsinki1001
Työväen Maila-Pojat, Helsinki0639
Sörnäisten HNMKY, Helsinki0426
Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä0213
Turun Riento0213
Karhun Pojat, Helsinki0112
Pussihukat, Vantaa0112
Suurnan Pojat, Helsinki0112
Helsinki Seagulls0044
Elannon Isku, Helsinki0022
Helsingin Jyry0022
Hyvinkään Tahko0022
Forssan Koripojat0011
Helsingin Visa0011
Ylioppilaskoripalloilijat II, Helsinki0011

Naisten koripallon Suomen mestarit

VuosiKultaaHopeaaPronssia
1942epävirallinen sotasarja
1944Helsingin TarmoKiri-Veikot, HelsinkiTurun Urheiluliitto
1945Eiran Kisa-Veikot, HelsinkiHelsingin TarmoKiri-Veikot, Helsinki
1946Eiran Kisa-Veikot, HelsinkiTurun UrheiluliittoKiri-Veikot, Helsinki
1947ei virallisesti pelattu
1948Helsingin TarmoEiran Kisa-Veikot, HelsinkiTurun Urheiluliitto
1949Eiran Kisa-Veikot, HelsinkiPorin VetoLahden Koripalloilijat
1950Tampereen PyrintöPorin Vetopelattiin vain mestaruusfinaalit
1951Porin VetoLahden Koripalloilijatpelattiin vain mestaruusfinaalit
1952Lahden KoripalloilijatPorin Vetopelattiin vain mestaruusfinaalit
1953Tampereen PyrintöHelsingin TarmoKilven Urheilijat, Helsinki
1954Helsingin TarmoKilven Urheilijat, HelsinkiTampereen Pyrintö
1955Tampereen PyrintöKilven Urheilijat, HelsinkiHelsingin Visa
1956Helsingin VisaTampereen PyrintöLahden Koripalloilijat
1957Tampereen PyrintöHelsingin VisaPorin Palloilijat
1958Tampereen PyrintöHelsingin VisaKarhun Pojat, Helsinki
1959Helsingin VisaTampereen PyrintöPorin Palloilijat
1960Helsingin Työväen UimaritTurun RientoTampereen Pyrintö
1961Helsingin Työväen UimaritLahden SampoTurun Riento
1962Helsingin Työväen UimaritKarhun Pojat, HelsinkiLahden Sampo
1963Helsingin Työväen UimaritKarhun Pojat, HelsinkiLahden Sampo
1964Helsingin Työväen UimaritTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiTurun Riento
1965Helsingin Työväen UimaritJyväskylän KiriTyöväen Maila-Pojat, Helsinki
1966Lahden SampoTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiHelsingin Kisa-Toverit
1967Helsingin Kisa-ToveritTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiLahden Sampo
1968Työväen Maila-Pojat, HelsinkiLahden SampoKarhun Pojat, Helsinki
1969Lahden SampoTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiKarhun Pojat, Helsinki
1970Lahden SampoTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiJyväskylän Kiri
1971Jyväskylän KiriTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiNokian Urheilijat
1972Nokian UrheilijatTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiKarhun Pojat, Helsinki
1973Jyväskylän KiriNokian UrheilijatTyöväen Maila-Pojat, Helsinki
1974Nokian UrheilijatTyöväen Maila-Pojat, HelsinkiKarhun Pojat, Helsinki
1975Nokian UrheilijatTapion Honka, EspooTyöväen Maila-Pojat, Helsinki
1976NoU Stars, NokiaTapion Honka, EspooLahden Sampo
1977Lahden SampoNokian UrheilijatKarhun Pojat, Helsinki
1978Nokian UrheilijatLahden SampoPlayhonka, Espoo
1979Nokian UrheilijatLahden SampoPlayhonka, Espoo
1980Nokian UrheilijatKarhun Pojat, HelsinkiPlayhonka, Espoo
1981Nokian UrheilijatSampo-Basket, LahtiKarhun Pojat, Helsinki
1982Lahden SampoKorinokiaKarhun Pojat, Helsinki
1983Tampereen PyrintöPlayhonka, EspooHelsingin NMKY
1984Tampereen PyrintöLappeenrannan NMKYHelsingin NMKY
1985Sampo-Basket, LahtiHelsingin NMKYKarhun Pojat, Helsinki
1986Tampereen PyrintöKarhun Pojat, HelsinkiSampo-Basket, Lahti
1987Sampo-Basket, LahtiKarhun Pojat, HelsinkiTurun Riento
1988Sampo-Basket, LahtiPussihukat, VantaaKarhun Pojat, Helsinki
1989Forssan AlkuKotkan Työväen PalloilijatSampo-Basket, Lahti
1990Turun RientoKarhun Pojat, HelsinkiPussihukat, Vantaa
1991Pussihukat, VantaaForssan AlkuKarhun Pojat, Helsinki
1992Pussihukat, VantaaForssan AlkuKarhun Pojat, Helsinki
1993Forssan AlkuPussihukat, VantaaTurun Riento
1994Forssan AlkuPussihukat, VantaaForssan Koripojat
1995Forssan AlkuPussihukat, VantaaForssan Koripojat
1996Forssan AlkuForssan KoripojatPeli-Karhut, Kotka
1997Forssan AlkuTapiolan Honka, EspooPeli-Karhut, Kotka
1998Forssan AlkuÄänekosken HuimaSB-Girls, Lahti
1999Forssan AlkuTapiolan Honka, EspooPussihukat, Vantaa
2000Pantterit, HelsinkiTapiolan Honka, EspooPeli-Karhut, Kotka
2001Pantterit, HelsinkiTapiolan Honka, EspooEspoo Basket Team
2002Pantterit, HelsinkiÄänekosken HuimaForssan Alku
2003Äänekosken HuimaPantterit, HelsinkiEspoo Basket Team
2004Pantterit, HelsinkiEspoo Basket TeamPussihukat, Vantaa
2005BC NokiaPantterit, HelsinkiPeli-Karhut, Kotka
2006Pantterit, HelsinkiÄänekosken HuimaBC Nokia
2007Peli-Karhut, KotkaCatz LappeenrantaÄänekosken Huima
2008Peli-Karhut, KotkaCatz LappeenrantaHelsingin NMKY
2009Espoo TeamCatz LappeenrantaPeli-Karhut, Kotka
2010Catz LappeenrantaPeli-Karhut, KotkaEspoo Team
2011Peli-Karhut, KotkaCatz LappeenrantaEspoo Team
2012Catz LappeenrantaÄänekosken HuimaPeli-Karhut, Kotka
2013Catz LappeenrantaPeli-Karhut, KotkaTapiolan Honka, Espoo
2014Catz LappeenrantaPeli-Karhut, KotkaTorpan Pojat, Helsinki
2015Catz LappeenrantaÄänekosken HuimaTorpan Pojat, Helsinki
2016Catz LappeenrantaHyvinkään PontevaÄänekosken Huima
2017Hyvinkään PontevaEspoo UnitedCatz Lappeenranta
2018Peli-Karhut, KotkaCatz LappeenrantaHyvinkään Ponteva
2019Peli-Karhut, KotkaCatz LappeenrantaHyvinkään Ponteva
2020kausi keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi
2021Peli-Karhut, KotkaTapiolan HonkaForssan Alku
2022Peli-Karhut, KotkaKouvottaret, KouvolaTorpan Pojat, Helsinki