Battle royale -pelit

Battle royale pelit Battle royale pelit

Tänä päivänä esports nauttii suosiota lukuisissa muodoissa. Ehkä jopa hieman yllättäen viime vuosien hitiksi on noussut täysin uusi genre, kun battle royale -pelit villitsevät pelaajia ympäri maailman. E-urheilu saattaa hyvinkin olla parhaimmillaan näiden pelien parissa.

Battle Royale -pelit vedonlyönnin kohteena:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Battle royale -pelit

Battle royale pelit Battle royale pelit

Videopelien maailma kehittyy jatkuvalla syötöllä, kun pelit muuttuvat aina vain monipuolisemmiksi ja näyttävämmiksi. Välillä pinnalle onnistuu nousemaan myös täysin uusia genrejä, jotka laittavat pelaamisen täysin uuteen uskoon. Tähän kastiin lukeutuvat modernit battle royale -pelit, jotka ovat nousseet hetkessä suureen suosioon. Myös elektroninen urheilu näiden pelien parissa kasvattaa suosiotaan jatkuvasti.

Nimensä kulttisuosioon nousseelta Battle Royale -elokuvalta lainannut genre perustuu yksinkertaisiin periaatteisiin. Jopa satoja pelaajia samalle pelikentälle asettavissa battle royale -peleissä pelaajat pyrkivät paitsi selviytymään, myös tuhoamaan muita pelaajia alati pienemmäksi muuttuvalla pelikentällä. Kaikki pelaajat aloittavat pelin minimaalisella varustuksella, joten peliin yhdistyy aina myös tutkimusta ja aarteenetsintää.

Koska kaikki pelaajat ovat tasapuolisessa asemassa ja tapahtumia riittää, ovat battle royale -pelit myös poikkeuksellisen katsojaystävällisiä. Tästäkin syystä myös esports on genren parissa kovassa nosteessa.

Mistään pienestä ilmiöstä ei ole kyse, vaan suosituimmilla battle royale -peleillä on jopa satoja miljoonia pelaajia, ja pelien ympärillä pyörii kymmenien miljardien bisnes. Samalla battle royale -pelit ovat nousseet elektronisen urheilun kentällä sekä viihdekatsojien että vedonlyöjien suosioon. Olemme luoneet katsauksen genren lähes tyhjästä luoneisiin hittipeleihin sekä tuoreempiin peliuutuuksiin battle royale -pelien saralla.

Gears of War

Sittemmin erityisesti useista erilaisista battle royale -peleistä tunnettu Epic Games nousi pinnalle näyttävän Gears of War -ammuskelupelin myötä. Sarjan ensimmäinen peli julkaistiin jo vuonna 2006, ja Marcus Fenixin matkaa seurannut peli nousi suurhitiksi. Rähjäisessä ja näyttävässä ammuskelupelissä pelaaja pyrkii taistelemaan yhteiskunnan puolesta ilkeitä humanoidiliskoja vastaan.

Gears of War on sittemmin kehittynyt todelliseksi viihdealan jättinimeksi, sillä pelisarja on poikinut runsaasti jatko-osia, sarjakuvia, kirjoja, lautapelejä ja muuta oheisviihdettä. Gears of War on yksi Xbox 360 -konsolin parhaiten myyneitä pelisarjoja. Sarjaa on kehuttu erityisesti suojautumiseen perustuvasta taistelusta, joka vaatii taktikointia sekä osaamista.

Sarjan tuorein peli on vuonna 2019 lanseerattu Gears 5, joka mahdollistaa varsinaisen tarinallisen osuuden ohella myös moninpelin useissa eri pelimuodoissa. Pääosin positiivisia arvioita kerännyt peli keräsi heti alkuun miljoonia pelaajia, mutta tästä huolimatta Gears 5 ei kyennyt nousemaan edeltäjiään vastaavaan menestykseen.

Fortnite

Epic Games osui jättipottiin vuoden 2017 lanseerauksellaan Fortnite. Peli sisältää kolme eri pelimuotoa, jotka ovat torninsuojeluun pohjautuva Fortnite: Save he World, maailmanluomista tarjoava Fortnite Creative sekä varsinainen battle royal -peli Fortnite Battle Royale. Käytännössä Fortnitella tarkoitetaan useimmiten juuri huippusuosioon noussutta Battle Royale -peliä.

Pelin kehitys oli erikoinen prosessi, sillä ensimmäisten battle royale -pelien noustua pelaajien keskuudessa suureen suosioon, päätti Epic Games lisätä Fortnite-pohjaansa myös battle royale -pelin vain parissa kuukaudessa. Päätös osoittautui onnistuneeksi, sillä Fortnite muodostui välittömästi jättihitiksi. Sadan miljoonan pelaajan raja meni rikki hetkessä, ja vuoden 2019 loppuun mennessä peli oli tuottanut Epic Gamesille jo yli 9 miljardia dollaria.

Suoranaiseksi kulttuuriseksi ilmiöksi noussut peli asettaa samalle pelikentälle jopa 100 pelaajaa, jotka laskeutuvat mukaan peliin laskuvarjoilla. Pelikenttä pienenee jatkuvasti, pelaajat taistelevat keskenään ja viimeiseksi jäljelle jäänyt pelaaja tai joukkue voittaa pelin. Fortnite erosi varhaisemmista battle royale -peleistä monimutkaisemmilla pelimekaniikoilla, jotka tukivat esimerkiksi suojien ja esteiden rakentamista.

Julkkistenkin keskuudessa suosioon noussut Fortnite nauttii laajaa suosiota myös elektronisen urheilun kentällä. Ensimmäiset miljoonaturnaukset järjestettiin jo vuonna 2018, minkä jälkeen palkintopotit ovat kasvaneet suorastaan tolkuttomiksi. Esimerkiksi vuoden 2019 Fortnite World Cup tarjosi peräti 30 miljoonan dollarin palkintopottia, jota voittaja nappasi itselleen maistuvan 3 miljoonan dollarin siivun. Fortnite nauttii laajaa suosiota myös viihteenä. Suurimmat tapahtumat ovat keränneet kerralla lähes kymmenen miljoonan yleisöjä pelkästään striimien kautta.

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Battle royale -genren suoranaiseksi luojaksi voidaan laskea PUGB Studiosin vuonna 2017 lanseeraama PlayerUnknown’s Battlegrounds, joka hakee avoimesti inspiraatiota japanilaisesta kulttielokuvasta. Pelin takaa löytyy nimimerkillä PlayerUnknown tunnettu Brendan Greene, joka oli jo aikaisemmin kehittänyt vastaavalla periaatteella toimivia modeja muihin peleihin. Greenen luovassa ohjauksessa kehitetty PlayerUnknown’s Battlegrounds eli PUGB on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun konsepti muokattiin modernien standardien mukaiseksi laatupeliksi.

PUGB esitteli useimmat genren normeiksi muodostuneista ideoista. Korkeintaan 100 pelaajaa hyppää laajalle pelikentälle laskuvarjolla, minkä jälkeen pelaajat taistelevat keskenään viimeiseen saakka jatkuvasti pienenevällä pelikentällä. Pelaajat voivat liittyä mukaan yksin, kahdestaan tai korkeintaan neljän pelaajan joukkueina.

PUGB nousi nopeasti jättihitiksi. Useita vuoden parhaan pelin palkintoja kahminut peliuutuus on kerännyt satoja miljoonia pelaajia ja viimeisimpien tietojen mukaan yli 13 miljardin dollarin edestä tuottoja. Pelistä on julkaistu myös mobiiliversio PUGB Mobile, joka on itsessään tuottanut miljardeja ja kasvanut yhdeksi maailman suosituimmista peleistä. Peli on ladattu jo yli miljardille mobiililaitteelle.

Viime vuosina PUGBia on muokattu tarkoituksella myös entistä paremmin elektroniseen urheiluun sopivaksi sekä katsojaystävällisemmäksi peliksi. Suosiota on kasvatettu myös rahakkailla turnauksilla, joiden palkintopotit pyörivät jo vuonna 2017 sadoissa tuhansissa dollareissa. Vaikka peli oli alun perin maksullinen, on PUGB muokattu vuonna 2022 ilmaispeliksi, joka sisältää kuitenkin edelleen joitain maksullisia ominaisuuksia.

Garena Free Fire

Monet battle royale -peleistä on kehitetty ensisijaisesti mobiililaitteille, jolloin pelaaminen onnistuu helposti missä tahansa. Tällä saralla suosituin versio saattaa hyvinkin olla Garenan kehittämä Garena Free Fire, joka tunnetaan myös yksinkertaisesti Free Firen nimellä. Kysessä on vuonna 2017 lanseerattu mobiilipeli, joka on käytettävissä sekä Androidilla että iOS-laitteilla.

Free Fire on ammuskelupeli, joka on pelattavissa neljässä eri pelimuodossa, mutta suurinta suosiota nauttii tietenkin varsinainen Battle Royale, jossa jopa 52 pelaajaa laskeutuu satunnaiselle saarelle ilman aseita. Tarjolla on kuusi eri saarta, joilla pelaajat pääsevät kamppailemaan siihen saakka, että jäljellä on vain yksittäinen pelaaja tai joukkue. Pelimuotoa pääsee pelaamaan joko yksin, kaksin tai neljän pelaajan joukkueena.

Tarjolla on yli 50 hahmoa, jotka vaihtelevat ominaisuuksiltaan ja taidoiltaan. Free Firen ympärille on kehitetty monipuolinen universumi, jonka salaisuuksia avataan myös erillisissä lyhytelokuvissa. Yksinkertaisuutta edustava ja kehnoillakin puhelimilla toimiva Free Fire on hyvällä syyllä noussut valtaisaan suosioon. Vuonna 2019 Garena Free Fire oli maailman ladatuin mobiilipeli, ja samana vuonna pelin tuotot rikkoivat miljardin dollarin rajan. Tämän jälkeen peli on vain kasvattanut suosiotaan.

Garena Free Fire on noussut suosioon myös elektronisen urheilun maailmassa erityisesti pelin oman Free Fire World Seriesin kautta. Yli viiden miljoonan yleisöjä kerännyt kahden miljoonan dollarin palkintopotin tapahtuma on julistettu jopa maailman katsotuimmaksi elektronisen urheilun tapahtumaksi.

Splatoon 2

Battle royale -konseptia henkii myös Nintendon kehittämä Splatoon 2, joka julkaistiin 2017. Kolmannen persoonan värikäs ammuskelupeli tarjoaa useita pelimuotoja, joissa saatetaan pyrkiä esimerkiksi alueiden valtaamiseen maalin avulla. Moninpelissä pelataan lähtökohtaisesti neljän hengen joukkueina. Nintendo Switchille julkaistu peli on myynyt yli 13,3 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden konsolinsa suosituimmista peleistä.

Huippuarvostelut saanutta peliä pidettiin yleisesti selvänä edistysaskeleena edeltävään Splatooniin verrattuna. Peli on poikinut myös tuoreemman jatko-osan. Splatoon 3 lanseerattiin vuoden 2022 loppupuolella. Nopeasti miljoonamyyntiin yltänyttä peliä pidetään yleisesti vähintään yhtä hyvänä kuin edeltäjäänsä.

Tutustu urheilu-uutisiimme
  • Kuumimmat veikkausvinkit 1.-7.4.Urheiluvedonlyönti.net tarjoaa maistuvimmat veikkausvihjeet tulevalle viikolle. Katso maistuvat vetovihjeet ja ammattilaisten kasaamat vetovinkit niin Englannin Valioliigaan kuin muihinkin huipputapahtumiin. Urheiluvedonlyönti.netin sivuilta löydät aina sekä tuoreimmat ... Lue lisää
  • Golf: Masters 6.-9.4.Golfista puhuttaessa lajin kiistaton ykkösturnaus on Augusta National Golf Clubilla jo lähes sadan vuoden ajan pelattu Masters Tournament. Tänä vuonna Golf Masters käynnistyy 6. huhtikuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat viikonlopun ajan. Hallitsevana mestarina turnaukseen ... Lue lisää
  • Veikkausliiga $yearJalkapallon Veikkausliiga käynnistyy jälleen. Kotimaisen jalkapallon pääsarja Veikkausliiga $year pyörähti käyntiin 5. huhtikuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat aina marraskuulle saakka. Hallitsevana mestarina kauteen lähtee jälleen kerran Helsingin HJK ... Lue lisää