Virtuaalitodellisuus e-urheilu -pelit

Virtuaalitodellisuus eurheilu pelit Virtuaalitodellisuus eurheilu pelit

Valtaisaan suosioon noussut esports nauttii laajaa suosiota myös suomalaisten keskuudessa. Ehkäpä kiinnostavimpia elektronisen urheilun elämyksiä tarjoavat modernit ja monipuoliset VR-pelit.

Lyö vetoa VR-peleistä:
1.
Mr Green Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

2.
Betiton
Bonus:
10€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

3.
Royalist​play Sports
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.

4.
Come​On Sport
Bonus:
300€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

5.
Net​Bet
Bonus:
30€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

6.
Karamba-Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

7.
888 Sport
Bonus:
100€

18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.

Virtuaalitodellisuus e-urheilu -pelit

Virtuaalitodellisuus eurheilu pelit Virtuaalitodellisuus eurheilu pelit

Virtuaalinen todellisuus on yksi tieteiselokuvien kiehtovimmista konsepteista. Lukuisat teknologia-alan firmat ovat pyrkineet jo vuosikymmenten ajan luomaan uskottavia virtuaalitodellisuuksia, joissa myös virtuaalitodellisuus e-urheilu -pelit toimisivat.

Alan tutkimusta on harjoitettu jo 60-luvulta lähtien, mutta ensimmäisiä virtuaalitodellisuuksia tarjoavia laitteistoja saatiin odottaa 90-luvulle saakka. Virtual Boyn kaltaiset kehnot viritelmät häipyivät nopeasti historiaan, mutta tänä päivänä voidaan puhua jo VR-pelien todellisesta kulta-ajasta. Erityisesti vuonna 2013 lanseerattu Oculus Rift on onnistunut tekemään VR-peleistä entistäkin laadukkaampia sekä helppokäyttöisempiä.

Mitkä sitten ovat laadukkaimmat VR-pelit, joiden parissa myös elektroninen urheilu onnistuu? Olemme luoneet katsauksen genren kuumimpiin nimiin ja kiinnostavimpiin peleihin, jotka takaavat, että e-urheilu saa täysin uusia muotoja.

Onward VR

Yksi kiinnostavimmista VR-peleistä on ehdottomasti Downpour Interactiven kehittämä immersiivinen ensimmäisen persoonan taktinen sotapeli Onward VR. Vuonna 2016 lanseerattu peli tarjoaa oikeaa taistelun tunnelmaa useissa eri pelimuodoissa. Myös yksinpelaaminen onnistuu, mutta ehdottomasti parhaimmillaan Onward VR on jopa kymmenen pelaajaa pelikentälle asettavissa immersiivisissä pelimuodoissa. Onward VR on täysin virtuaalista todellisuutta varten kehitetty peli, joka vaatii toimiakseen VR-headsetin.

Echo Arena

Yksi suosituimmista VR-peleistä on Echo Arena, joka on nauttinut suosiota pitkään myös suomalaisten pelaajien parissa. Echo Arena on jopa neljän pelaajan joukkueissa pelattava futuristinen ja nopeatempoinen urheilupeli, jota pelataan painovoimattomassa tilassa. Alun perin vuonna 2017 julkaistu peli on noussut nopeasti suureen suosioon urheilullisia VR-elämyksiä kaipaavien pelaajien parissa. Echo Arena tukee tietenkin Oculus Riftiä.

Population: One

Vuonna 2020 lanseerattiin BigBox VR:n kehittämä Population: One, jonka pohjaideana toimi virtuaalisen todellisuuden mahdollisuuksien esitteleminen. Pohjimmiltaan kyseessä on Fortnitea henkivä areenataistelupeli, joka erottuu kuitenkin massasta edukseen esittelemällä täysin uudenlaisen vertikaalisen taistelun periaatteen, jonka avulla pelaajan on mahdollista kiivetä pitkin kaikkea pelikartalla näkyvää. Erinomaiset arvostelut saanut peli on yleisesti julistettu tähän mennessä parhaaksi VR-pohjaiseksi areenataistelupeliksi. Population: One takoi yli kymmenen miljoonan tulot vain muutamassa kuukaudessa.

Blaston

Ehkäpä erikoisimpia VR-elämyksiä tarjoaa Resolution Gamesin vuonna 2020 lanseeraama Blaston, jota valmistaja kutsuu kilpailulliseksi taktiseksi treeniksi. Koko vartalon jatkuvaa liikettä vaativa Blaston asettaa pelaajat vastakkain värikkäässä ja futuristisessa luotihelvetissä, jossa pelaajat pyrkivät väistelemään luoteja ja virittämään itse parhaan mahdollisen osuman. Pelaajilla on luonnollisesti mahdollisuuksia esimerkiksi uusien aseiden, skinien ja aseominaisuuksien keräämiseen – pelit onnistuvat maailman jokaisella laidalla sijaitsevia vastustajia vastaan.

Elven Assassin

Suosituimpien Oculus Riftillä toimivien VR-pelien joukkoon lukeutuu fantasiaa henkivä Elven Assassin, jossa pelaaja ottaa vastuulleen haltiakylän puolustamisen ilkeiltä örkeiltä. Haltiat taistelevat näyttäviin osumiin kykenevillä jousilla, mutta haastetta tarjoavat nopeat ja valtavilla kirveillä varustetut örkit. Jopa neljä kaverusta voi liittyä yhteen puolustamaan haltiakylää hyökkäykseltä. Vuonna 2019 lanseerattua peliä voi tarvittaessa pelata myös yksin tai kilpailullisesti.

Racket: Nx

One Hamsan vuonna 2019 julkaisema Racket:Nx on taatusti yksi mielenkiintoisimmista urheilullisista VR-peleistä. Näyttävä ja futuristinen Racket: Nx pyrkii tarjoamaan täysin uudenlaisia pelielämyksiä pelissä, joka yhdistää samaan peliin racketballia, Breakoutia sekä flipperiä. Tarkkuutta, nopeutta ja älyä vaativaa peliä pelataan valtaisan lasikuvun sisällä mailalla ja pallolla, joiden avulla pyritään tuhoamaan esiin ilmestyviä maaleja. Peliä voi pelata sekä yksin että kilpailullisesti. Kyseessä on yksi Oculus Riftin suosituimmista sekä arvostetuimmista peleistä.

MarineVerse

Urheilullisia elämyksiä tarjoaa myös vuonna 2022 lanseerattu uutuuspeli MarineVerse, jonka takaa löytyy samaa nimeä kantava valmistaja. Ulkoasultaan varsin yksinkertaisessa pelissä purjehditaan kilpaa lukuisissa ikonisissa ympäristöissä. Neljällä eri purjealuksella pääsee seikkailemaan Sydneyssä, Riossa, Enoshimassa, Kapkaupungissa, San Franciscossa, Seattlessa sekä New Yorkissa. Monipuolinen ja simulaatiohenkinen peli tarjoaa valmiiksi päivittäisiä kilpailullisia kisoja ja parhaiden pelaajien listoja, mutta tarjolla on myös varsinaisia ammattilaiskisoja, joihin osallistuminen vaatii pelaajilta 13 dollarin kuukausittaisen lisämaksun pulittamista.

Pro Putt

Oculus Riftin ja urheilun ystävien parissa suosiota on nauttinut myös Pro Putt, joka tätä nykyä tunnetaan nimellä GOLF+. Vuonna 2020 nykymuodossaan lanseerattu peli on Golf Scopen käsialaa, ja pelissä perehdytään nimen mukaisesti luonnollisesti golfaamiseen. Tarjolla on tietenkin lukuisia erilaisia pelimuotoja joko yksin tai kaverin kanssa, runsaasti erilaisia golfkenttiä sekä minigolfaamista. Luonnollisesti myös kilpailut ympäri maailman sijaitsevien pelaajien kanssa kuuluvat asiaan. Näyttävässä pelissä pääsee tietenkin golfaamaan lukuisilla oikeilla kentillä, kuten Valhalla Golf Clubilla sekä The Ocean Coursella.

Rec Room Paintball

Alun perin jo vuonna 2016 lanseerattiin monipuolinen Rec Room, joka on käytännössä monipuolinen kustomoitava pelimaailma, jossa pääsee käsiksi jopa miljooniin erilaisiin pelaajien luomiin huoneisiin. Pelaajat voivat samalla luoda myös omia huoneitaan. Poikkeuksellisen suureen suosioon on noussut Rec Room Paintball, joka mahdollistaa jopa kahdeksalle pelaajalle paintballista nauttimisen useissa eri muodoissa. Peliä pääsee pelaamaan joko lipunryöstönä tai deathmatchina, jossa tarkoitus on yksinkertaisesti ampua kilpailevan joukkueen jäseniä.

VR eSports Leagues

VR-pelit kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, joten on vain luontevaa, että VR-pelien parissa järjestetään yhä enemmän virallisia kilpailuita, joissa pelissä saattavat olla suuretkin rahasummat. VR eSports Leagues on esitellyt VR-maailman suurimpia turnauksia ja liigoja, jotka eivät taatusti jätä ketään kylmäksi.

Alan suurin nimi on VR Master League, joka oli myös yksi ensimmäisistä alallaan. Jo vuodesta 2017 toiminut liiga on alun perin pelaajien pelaajille kehittämä liiga, jossa pelaa tätä nykyä tuhansia pelaajia viikoittain. Kilpailuja järjestetään esimerkiksi Onwardissa, Echo Arenassa sekä Final Assaultissa.

Kilpailua tarjoaa myös International VR League, joka on viime vuosina kasvanut huomattavasti. Maailmanluokan tapahtumia järjestävä VR-liiga on tarjonnut jopa satoihin tuhansiin dollareihin kohoavia palkintopotteja. Tuoreimpien yrittäjien joukkoon puolestaan lukeutuu uudempi VR Esports League, kun taas erityisesti urheilupeleihin on keskittynyt Virtual Athletics League.

After-H

Peliesittelymme päättää vuonna 2019 markkinoille saapunut After-H, joka on Esports Virtual Arenasin oma futuristinen areenataistelupeli, jota pelataan joukkueittain laajoilla areenoilla. Tarjolla on tietenkin lukuisia erilaisia aseita sekä lukuisia erilaisia kenttiä, kuten merenalainen tukikohta, Marsissa sijaitseva vankila sekä asteroidivyöhykkeellä sijaitseva tutkimusasema. Suureen suosioon noussut peli tunnetaan näyttävästä ulkoasusta, nopeasta temposta sekä taitovaatimuksista. Tässä pelissä eivät puuhastelijat pärjää, vaan Marsissa vaaditaan osaamista.

Tutustu urheilu-uutisiimme
  • Kuumimmat veikkausvinkit 1.-7.4.Urheiluvedonlyönti.net tarjoaa maistuvimmat veikkausvihjeet tulevalle viikolle. Katso maistuvat vetovihjeet ja ammattilaisten kasaamat vetovinkit niin Englannin Valioliigaan kuin muihinkin huipputapahtumiin. Urheiluvedonlyönti.netin sivuilta löydät aina sekä tuoreimmat ... Lue lisää
  • Golf: Masters 6.-9.4.Golfista puhuttaessa lajin kiistaton ykkösturnaus on Augusta National Golf Clubilla jo lähes sadan vuoden ajan pelattu Masters Tournament. Tänä vuonna Golf Masters käynnistyy 6. huhtikuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat viikonlopun ajan. Hallitsevana mestarina turnaukseen ... Lue lisää
  • Veikkausliiga $yearJalkapallon Veikkausliiga käynnistyy jälleen. Kotimaisen jalkapallon pääsarja Veikkausliiga $year pyörähti käyntiin 5. huhtikuuta, minkä jälkeen pelit jatkuvat aina marraskuulle saakka. Hallitsevana mestarina kauteen lähtee jälleen kerran Helsingin HJK ... Lue lisää